İzmir Yeni Bir Festivale 'Merhaba' Diyecek

İzmir kültür sanat hayatı, ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun adına düzenlenecek yeni bir müzik festivaliyle renklenecek.

İzmir BüyükşŸehir Belediyesi, ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun'u, adını taşŸıyan sanat merkezinin ardından düzenlenecek müzik festivaliyle yaşŸatacak.
"Saygun Müzik Festivali" adıyla bu yıl ilk kez 2-9 şžubat tarihlerinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek festival, dünyaca ünlü piyanistler Fazıl Say, Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre şžen, Mauricio Vallina ile aynı zamanda orkestra şŸefliğŸi yapan İbrahim Yazıcı'yı ağŸırlayacak.
-Beethoven'ın tüm piyano konçertoları seslendirilecek
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da 2 şžubat Pazartesi günü saat 19.30'daki açılışŸ konseriyle başŸlayacak. Ludwig van Beethoven'ın tüm piyano konçertolarının seslendirileceğŸi açılışŸ konserinde, şŸef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ege Sanat Senfoni Orkestrası, piyanistler Emre şžen, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Jean Bernard Pommier'e eşŸlik edecek.
Festivalin ikinci gününde ise piyanist besteci Fazıl Say, saat 20.00'de başŸlayacak konserle İzmirli sanatseverlerle buluşŸacak.
-Genç piyanistler yarışŸacak
Festival, Devlet Tiyatrosu, Opera ve Bale LJalışŸanları Vakfı'nın (TOBAV) katkılarıyla genç piyanistlerin yeteneklerin sergileyeceğŸi yarışŸmaya da ev sahipliğŸi yapacak.
Yurt içi ve yurt dışŸından çok sayıda katılımcının başŸvurduğŸu ve Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre şžen, Mauricio Vallina ve İbrahim Yazıcı'nın jüri üyeliğŸi yapacağŸı Saygun Müzik Festivali Piyano YarışŸması'nda, 11-17 ve 18-24 yaşŸ kategorilerindeki değŸerlendirme sonucunda, ilk üç derecenin yanı sıra mansiyon ve en iyi Türk eseri yorumu özel ödülü verilecek.
Festivalin son kanser programı da yarışŸmada finale kalan genç piyanistlerin katılımıyla 7 şžubat Cumartesi gerçekleşŸecek. Konserde, genç piyanistlere şŸef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ege Sanat Senfoni Orkestrası eşŸlik edecek.
-Piyanist adaylarına ustalarla çalışŸma fırsatı
Saygun Müzik Festivali ayrıca 9 şžubat'a kadar piyano eğŸitimi alan öğŸrenciler ile piyano bölümü mezunlarına, dünyaca tanınmışŸ piyanistler Emre şžen ve Edna Golandsky ile çalışŸma fırsatı sunacak.
Festivalde "ustalık sınıfı" adıyla yer alan etkinlikle piyanist adayları bilgi ve deneyimlerini artırarak, müzikal anlayışŸlarını gelişŸtirme imkanı bulacak.

 
Kaynak: AA