Çiçekköy'e Dönen Zeytinköy'e Uysal'dan Ziyaret

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edilen yılbaşı çiçeklerini üreten Yeşildere Mahallesi’ni ziyaret etti.

Çiçekköy'e Dönen Zeytinköy'e Uysal'dan Ziyaret
Antalya Valiliği, Muratpaşa Kaymakamlığı, Muratpaşa Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Yeşildere Mahalle Muhtarı Kemal Genbeş’in çabalarıyla Süs bitkileri ve çelenk ihracatı yapan bir firmanın, evlere getirdiği orman atıkları ve süs bitkileri Yeşildere Mahallesi’ndeki kadınlar tarafından çelenk olarak üretilip Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Yeşildere Mahallesi’nde yaşayan kadınların örnek bir çalışma yaptıklarını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kadınlarımız çelenk üretimini yaparak hem kendi aile bütçelerine, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Ürettikleri çelenkler, dünyanın dört bir yanına gidiyor. Yeşildere Mahallemiz’deki bütün kadınlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

MUHTAR: “DOĞAL ÇELENK YAPIYORUZ”

Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerine çelenk üretimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yeşildere Muhtarı Kemal Genbeş ise, “İstihdam problemimizi çözmek için, çelenk üretimi yapan bir firma ile görüştük ve anlaşmaya vardık. Mahallemizde yaşayan kadınlarımız, bir yılda yaklaşık 100 bin çelenk üretimi gerçekleştirdi. Çin’de yapay olarak üretilen çelenk, sadece bizim bölgemizde doğal ürünler kullanılarak yapılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA