IMF'nin Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Raporu

IMF'nin 2015 raporuna göre, Tunus'ta ekonomik iyileşme 2017'de gerçekleşecek

Uluslararası Para Fonu, (IMF) Tunus ekonomisinin 2017 yılı itibarıyla iyileşme göstermesinin öngörüldüğünü açıkladı.

Tunus Merkez Bankası'nda düzenlenen basın toplantısında Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kalkınma Raporu'nu açıklayan IMF Tunus Müdürü Giorgia Albertin, bu ülkenin ekonomisinin 2017 itibarıyla gözle görülür bir iyileşme kaydedeceğini belirtti.

Ülkede orta vadede yüzde 4'lük bir kalkınma sağlanmasını beklediklerini aktaran Albertin, Tunus'un 2016 sonlarına dek yüzde 2,5'lik bir kalkınma imkanı bulacağını ancak asıl ekonomik sıçrayışın 2017 yılında olacağını söyledi.

Raporun açıklanmasının ardından konuşan Tunus Merkez Bankası Başkanı Şazli Ayyari de 2016 yılının Tunuslular için zor bir yıl olacağını bundan dolayı da sabırlı olunması gerektiğini dile getirdi.

Ayyari orta vadede Tunus kalkınmasının yüzde 4,6 düzeylerinde gerçekleşeceğini ifade ederek, "Raporda belirtildiği üzere 2016-2020 yılları arasında ülkede enflasyon oranı yüzde 4 seviyelerinde olacak. Bu temel üzerine çalışmak gerekir" dedi.

Söz konusu kalkınma endeksinin ülkede güvenlik, siyaset, toplumsal barışa bağlı olduğunu kaydeden Ayyari, ithalat kalemlerinin azaltılıp ihracat imkanlarının geliştirilmesinin önemini vurguladı.
Kaynak: AA