Meksika'da Kaybolan Avustralyalı Turistler

Turistleri öldürdüklerini itiraf eden 3 kişi gözaltına alındı

CULİACAN - Meksika'da iki hafta önce kayboldukları bildirilen iki Avustralyalı turisti öldürdüklerini itiraf eden 3 kişi gözaltına alındı.

Sinaloa Eyalet Savcısı Marco Antonio Higuera, otoyoldaki sürücüleri soyan hırsızlık çetesinin üyesi olan 3 kişinin, Avustralyalı sörfçüler Dean Lucas ve Adam Coleman'ı vurduktan sonra yaktıklarını itiraf ettiklerini belirtti.

İçindeki iki kişiyle birlikte yakılan ve Avustralyalı turistlere ait olduğu belirtilen minibüste bulunan cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testinin sürdüğü ifade edildi.

Cinayet suçlamasıyla gözaltına alınanlarının isimleri Julio Cesar Muniz, Martin Rogelio Munoz ve Sergio Simon Benitez olarak açıklandı.

Kendilerine karşı koydukları için turistleri öldüren çetenin iki üyesiyle ilgili arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Turistlerin en son 20 Kasım'da Sinaloa eyaletinin Topolobampo kentinde görüldüğü bildirildi.

Kanada'nın Edmonton kentinde yaşayan Lucas ve Coleman, sörf yapmak için 21 Kasım'da Sinaloa eyaletinin Culiacan şehrine gitmeyi planlıyordu.

Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün mart ayında hazırladığı rapora göre, Sinaloa eyaleti şiddet olaylarının en fazla meydana geldiği yerler arasında.
Kaynak: AA