Ev Sahibinin Kiracısının Eşyalarını Sokağa Attığı İddiası

Tokat'ta tek katlı bir evde kiracı olarak yaşayan Sebahattin Bekdemir'in eşyalarının sözleşme süresinin dolmasının ardından ev sahibi tarafından sokağa atıldığı iddia edildi.

Eşi zihinsel engelli olan 51 yaşındaki Hepatit B hastası Bekdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gezirlik Mahallesi Malazgirt Caddesi'nde bulunan tek katlı evin bir yıl önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 250 liraya kendileri için kiralandığını söyledi.

Kira sözleşmesinin süresinin geçtiğimiz günlerde dolmasının ardından ev sahibinin kendisinden evi boşaltmalarını istediğini anlatan Bekdemir, "Dün ultrason çekimi için Tokat Devlet Hastanesine gittim. Ben hastanedeyken ev sahibi gelmiş, eşyaları dışarıya atmış. Kirayı SYDV ödüyordu. Geçen sene belediye ile vakıf tuttu bu evi" dedi.

Eşyalarının zarar gördüğünü, bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildiren Bekdemir, "Bizi niye attığını bilmiyorum. Eşyalarımı kırmışlar. Eşim yüzde 70 zihinsel engelli. 3 çocuğumu bakamadığım için yetiştirme yurduna verdim. Yetkililerden yardım bekliyorum. Dün akşam komşumun evinde kaldım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA