Büyükşehir'den Çiftçi Ve Üreticiye Büyük Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsalda ekonomiyi canlandırmak amacıyla çiftçi ve üreticiye büyük destek sağlıyor.

Büyükşehir'den Çiftçi Ve Üreticiye Büyük Destek
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, kurulduğu ilk günden itibaren tarım, hayvancılık ve jeotermal kaynaklarda yapmış olduğu destek ve teşviklerle Başkent Ankara’yı tarımda da söz sahibi yapmayı amaçlıyor.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, faaliyete geçtiği günden bugüne kadar geçen 2 yıllık bir süre içerisinde, Ankara’da 252 bin 102 kilogram yem bitkisi tohumu, 21 bin 230 adet meyve fidanı, 921 bin 230 adet sebze fidesi, 6 bin adet arı kovanı, 250 adet damızlık teke dağıtımı yaptı.

Macar fiği, kavuzsuz arpa, yonca, mısır tohumları ile Ankara’da tarımı daha ileri seviyelere çıkaracaklarını vurgulayan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, “Daire Başkanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatlarıyla, Ankara’da tarımı daha üst seviyelere çıkartmak amacıyla kuruldu. Türkiye’de kırsal hizmetler ve jeotermal kaynaklar alanında kurulan ilk daire başkanlığı olmanın da gururunu yaşıyoruz. Tarıma uygun olan ilçelerimizde yaptığımız yardımlarla Ankara’yı bir nevi tarımın da Başkent’i yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

ARI KOVANI VE DAMIZLIK TEKE DAĞITIMI

Kırsal Hizmetler, bu süre içerisinde yem tohumlarının yanı sıra armut, vişne, ceviz ağaçlarından oluşan 21 bin 230 adet meyve fidanını, domates, biber, patlıcan, salatalık ve karpuzdan oluşan 921 bin 230 adet sebze fidesini de çiftçilerle birlikte toprakla buluşturdu.

Arıcılık ve hayvancılığın gelişmesi için de önemli adımlar attıklarını belirten Daire Başkanı Özgür Güven, “Et alanında yapmış olduğumuz bir diğer çalışma ise damızlık teke dağıtımını gerçekleştirmek. Bu zamana kadar 250 adet damızlık teke dağıtımını gerçekleştirdik. Arıcılık alanında da Şereflikoçhisar’dan Kızılcahamam’a, Çamlıdere’den Bala’ya kadar 22 ilçemizde 6 bin arı kovanı dağıtımı yaptık” diye konuştu.

Daire Başkanı Güven, çiftçilerin desteklerden yararlanmaları için çiftçi kayıt sistemlerine girmeleri, bulundukları ilçelerdeki İlçe Tarım Müdürlükleri’ne başvurmaları ve dağıtılan ürünün yüzde 25 katkı payını bankalara ödemeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA