Başkan Kılıç'tan Suriyeli Öğrencilere Öykü Kitabı

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Suriye Okulu’nda öğretmen ve öğrencileri ziyaret ederek, çocuklara 3 bin adet öykü kitabı dağıttı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Suriye Okulu’na bir ziyaret düzenledi.

Okula giderek verilen eğitimleri bizzat takip eden Başkan Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya’nın destekleriyle bastırılan öykü kitaplarını Suriyeli öğrencilere hediye etti. Okuldaki Suriyeli öğretmenlerin tercümanlığında Türkçe ve Arapça olarak öğrencilerle sohbet eden Başkan Kılıç’ı çocuklar neşeyle karşıladı. Ziyarette Başkan Kılıç, öğretmenlere herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını da sorarak taleplerini dinledi.

Ziyaret kapsamında okulda öğrenim gören çocuklara 3 bin adet öykü kitabı verildi.

Daha önceki dönemlerde de Suriye Okulu’nu sık sık ziyaret eden Başkan Kılıç, “Bu çocuklar bin bir zorlukla istemeden topraklarını, vatanlarını terk ederek buralara geldiler. Hepsi bizim çocuklarımız sayılır. Onları toplumumuza kazandırmak için biz de elimizden gelen desteği göstereceğiz. Hepsi evlerinden, memleketlerinden uzaklaşmış olabilirler ama eğitimlerinden uzaklaşmalarına izin veremeyiz” dedi.

Kitap dağıtımının ardından ise çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Kılıç daha sonra okuldan ayrıldı.

Okuldaki çocuklar için daha önce giyecek yardımı da yapılmıştı. Dağıtılan kıyafetlerle birlikte kış mevsimini daha sıcak geçiren çocuklar, eğitim dönemi başında da kırtasiye yardımı alarak yeni döneme hazır bir şekilde başladı.

Hasdal İlköğretim Okulu’nda tahsis edilen sınıflarda eğitim gören Suriyeli çocuklar, hem Suriyeli olan hocalarından ders alıyor, hem de Türkçe öğreniyorlar.
Kaynak: İHA