'Mezun Vermeyen Mektep Abdurrahman Şen'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen'in meslek yaşamının 40. yılı dolayısıyla, "Mezun Vermeyen Mektep Abdurrahman Şen" etkinliği düzenlendi.

Point Hotel Barbaros'ta gerçekleşen etkinlikte AA muhabirine açıklamada bulunan Şen, meslek hayatını çok güzel geçirdiğini, aynı zamanda zor günler de gördüğünü aktararak, "Benim en büyük özelliğim kırılmamaktır. Kırıldığım zaten dostum olmaz, dosta da zaten kırılınmaz" dedi.

Abdurrahman Şen, dostlarının kaleminden kendisi için hazırlanan, "Mezun Vermeyen Mektep, Basın Hayatının 40. Yılında Dostlarının Kaleminden Abdurrahman Şen" isimli kitaba da değinerek, bundan gurur duyduğunu ifade etti.

Kitapta son 40 yılın ekonomik, siyasi ve kültürel meselelerinin yer aldığının altını çizen Şen, şöyle konuştu:

"Kitapta ihtilaller dahil, son 40 yılın bütün çalkantıları mevcut. Mesela o süreçlerde medya ne durumdaydı, ne oldu? Gözümüzde büyüttüklerimiz falan gibi her şey var. Dolayısıyla özellikle birkaç arkadaşımın, yazılarında çok ciddi dönem tahlilleri yapmış olması, kitabı daha da kıymetli kılıyor. Çalışma, bu kırk yılda yaşananları, olan bitenleri bir arada görme fırsatı sunmuş. Aynı olayı siz de, bir başkası da anlatmış. Aralarındaki yakınlık ve benzerlikler de çok ayrı bir önem kazanmış."

Şen, programın aynı zamanda 60. yaş gününe geldiğini belirterek, bunun da kendisi için süpriz olduğunu söyledi.

- Atilla Dorsay

Programa katılan gazeteci yazar Atilla Dorsay, Abdurrahman Şen'i çok iyi tanıyan, sıkı dostlarından biri olduğunu söyleyemeyeceğini belirterek "Onun son yıllarda görev aldığı Kültür Daire Başkanlığındaki etkinlikleri, sanatçılar üzerindeki uzantıları çerçevesinde birçok kez bir araya geldik" dedi.

Abdurrahman Şen'e sempati ve sevgi duyduğunu vurgulayan Dorsay, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki toplumumuzu bölmeye doğru giden politik ve ideolojik kamplaşmaların, gruplaşmaların dışında, o gerçek bir kültür adamı. Bunu her sözü, her konuşması ve her yazısıyla hissedebilirsiniz. Ben bunu hissettim. Dolayısıyla çok görüşmesek de onu gerçekten gönül dostlarım arasına aldım ve sanıyorum bunun da karşılığını gördüm. Hangi koşullarda olursa olsun, Abdurrahman Şen benim için gerçek bir dost olarak kalacaktır."

Türk sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay da Şen ile dostluğunun çok eski zamanlara dayandığını söyledi.

Şen'i dergilere yazı yazdığı dönemlerden tanıdığını ve ona çok değer verdiğini kaydeden Günay, "Hakkında kitap oluşturulmasına da çok sevindim. Benden de bir yazı istendi. Böyle yazılar yazmak, bazı insanı heyecanlandırır. İnsanın sevdiği biri hakkında yazı yazması çok zor. Acaba eksik bir şey kalır mı diye ben hep endişelendim. Elimden geldiği kadar, onun edebiyatçı kişiliğini ve şu anki görevine ne kadar yakıştığını anlattım. Çünkü bu tarz görevlere genelde görevle hiç alakası olmayan insanlar gelir" diye konuştu.

Oyuncu Selda Alkor ise Sinema Derneği Başkanlığı sırasında Abdurrahman Şen ile tanıştığına vurgu yaparak, "Başkanlığım sırasında Beyoğlu'nda olmak çok büyük bir özellikti. Çünkü gerek sayın Kadir Topbaş, gerek Abdurrahman Şen ve orada çalıştıkları herkes biz sanatçılara çok büyük değer verirdi" dedi.

Kültür, sanat dünyasından birçok ismin yer aldığı etkinlikte, katılımcılara Abdurrahman Şen için hazırlanan kitap hediye edildi.

Kaynak: AA