Litvanyalı Öğrencilerden Rektör Coşkun'a Türkçe Şarkı Sürprizi

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u ziyaret eden Litvanya’lı üniversite öğrencileri, ’Üsküdar’a gider iken aldı da bir yağmur’ şarkısını Türkçe olarak seslendirdi.

Litvanyalı Öğrencilerden Rektör Coşkun'a Türkçe Şarkı Sürprizi
GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarının geçtiğimiz Nisan Ayı’nda Litvanya’da düzenlediği Türk Halk Oyunları ve Halk Türküleri Kursu’na katılan Vilnius Üniversitesi Oryantalistik Enstitüsü Türkoloji Bölümü öğrencileri Augustina Şalkausaite ve İeva Kişonaite, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u makamında ziyaret etti. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Varışoğlu’nun da bulunduğu ziyarette Litvanyalı öğrenciler, gitar eşliğinde ’Üsküdar’a gider iken aldığı da bir yağmur’ şarkısını söyledi.

Rektör Coşkun da öğrencilerin Türkçe olarak seslendirdiği şarkıya eşlik etti. Öğrenciler, geçtiğimiz Nisan Ayı’nda ülkelerinde düzenlenen kurslarda Türk kültürüne tanıma fırsatı bulduklarını ve bundan çok etkilendiklerini belirtti.

Coşkun da Litvanyalı öğrencilere ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, fular hediye etti. Avrupa Birliği tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği Gençler İçin İnsan Hakları ve Demokrasi paneli için Gaziantep’te bulunan çeşitli ülkelerden gelen 50 kadar öğrenci de Gaziantep Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı’dan bilgi alan yabancı öğrenciler, Gaziantep Üniversitesi’nde dünyanın 90’ın üzerindeki ülkesinden öğrenci bulunduğunu, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde öğrenim eğitim olduğunu öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bağcı, öğrencilere yüksek lisanlarını Gaziantep Üniversitesi’nde yapmaları çağrısında bulunurken, “Sizlerden ülkelerinizde bizim gönüllülerimiz olmanızı istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA