Karmod, Nijerya'da Mobil Okul Kurdu

İSTANBUL - Karmod Prefabrik, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) için Nijerya'da mobil okul inşa etti.

Karmod Prefabrik açıklamasına göre, Nijerya'nın kuzey doğusunda çatışmalarla gündeme gelen Borno eyaletinde yeni eğitim dönemi Karmod'un kurduğu mobil okullarda başladı. Öğrenciler, UNICEF'in desteğiyle Maiduguri şehrinde kurulan yeni okullarda dersbaşı yaptı.

İlk etapta 30 adet konteynerden oluşan mobil sınıfların yer aldığı yapıların içerisindeki sıra, sandalye, tahta ve öğretmen dolabı gibi donanımların tamamı Karmod tarafından Türkiye'de hazırlanarak Nijerya'ya gönderildi. Örnek proje amaçlı hazırlanan ve her bir sınıfta 32 öğrencinin olacağı okul kompleksinde toplam 960 öğrenci eğitim görecek.

Okulların açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Yemi Osinbajo, mobil okulların çocukların iyi şartlarda eğitim almasına yardımcı olacağını dile getirdi. Osinbajo, "Çok kısa sürede bu kadar iyi şartlarda bir okulun eğitimin hizmetine kazandırılmasına katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi bir model oluşturan modüler mobil sınıfları bölge geneline yaymayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karmod Prefabrik Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca ise Afrika genelinde konuttan şantiye yapılarına, ofisten kamplara kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Özkanca, Nijerya'da çok ihtiyaç duyulan bir bölgede okul projesi gerçekleştirerek eğitim konusuna katkı sağlamaktan ayrı bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: AA