Büyükşehir Belediyesi'nden 'Oy Yoksa Hizmet De Yok' İddialarına Yanıt

Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığından yapılan açıklamayla CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın belediye hizmetlerinde "ayrımcılık" yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Milletvekili Budak tarafından TBMM'ye "Antalya'nın bazı yerleşim birimlerine hizmet götürülmesinde ayrımcılık yapıldığı" iddialarına ilişkin soru önergesi verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, söz konusu önergede vatandaşlara "Oy yoksa hizmet de yok" denildiğinin iddia edildiği vurgulanarak, bugüne kadar hiçbir vatandaşa böyle bir cevap verilmediği belirtildi.

Ortaya atılan iddianın gerçeğe dayanmadığının kaydedildiği açıklamada, belediye hizmetlerinin oy oranlarına göre değil Belediye Kanunu'nda da belirtildiği gibi, belediyenin mali durumu ve hizmetin ivediliği ilkesine göre belirlendiği vurgulandı.

Açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini planlarken siyasi etkenleri dikkate almadığının altı çizilerek, yatırım ve projelerin halka sorulduğu, son kararı Antalyalıların verdiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Konyaaltı Sahil Projesi, Tünektepe Projesi, Boğaçayı Projesi ve film platoları gibi projelerin AK Parti'nin en az oy oranına sahip olduğu Konyaaltı ilçesinde yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, "Soru önergesinde iddia edilen 'Oy yoksa hizmet de yok' mantığının hizmetlerin dağılımıyla bağdaşmadığı görülmekte ya da önerge sahibinin Antalya'dan ve Büyükşehir Belediyesinin projelerinden bihaber bir milletvekili olduğu düşünülmektedir" denildi.

- İlçelerle ilgili iddialar

Açıklamada, önergede ilçelerle ilgili ortaya atılan iddialar arasında bulunan Elmalı ilçesi Akçaeniş Mahallesi'nin muhtarının Muhtarlık Bilgi Merkezi'ne (MUBİM) yaptığı müracaat ve yapılan işlemlere de yer verildi.

Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanı içinde 2 bin 859 mezarlık bulunduğu vurgulanan açıklamada, 30 Kasım 2015 itibarıyla 2 bin 239 mezarlığın temizliğinin yapıldığı belirtildi. Akçaeniş Mahallesi Mezarlığının rutin bakımlarının, diğer mezarlıklarda da olduğu gibi devam edeceğinin ifade edildiği açıklamada, Gündoğmuş ilçesi Ümitli Mahallesi'nin su sorunuyla ilgili MUBİM'e yapılan talebin de hemen işleme konulduğu, içme suyu projesinin 2016 yılı yatırım programına alındığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Antalya Büyükşehir Belediyemiz hizmet alanı olan il mülki sınırı içerisindeki vatandaşlarımızın hayatının kolaylaştırılması için etkin ve verimli kaynak kullanımıyla tüm vatandaşlarımıza eşit, şeffaf, adil, hızlı, kaliteli ve düzenli bir şekilde hizmet vermektedir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA