Bursa'da Hava Kirliliğine Karşı Tedbirler Arttırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi kış aylarında artan hava kirliliğinin önüne geçmek için denetimlerini arttırdı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, katı yakıtla ısınma sağlayan konutlardan mahrukatçılara kadar geniş bir alanda denetimlere ağırlık verilerek, hava kalitesinin kötü olduğu günlerde kalorifer ve soba yakılmasına kısıtlama getirilecek.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı katı yakıt kullanan konutları, siteleri ve iş yerlerini denetleyerek kaliteli yakıt kullanmaları ve yakma kurallarına uymaları konusunda teşvik edecek.

Özellikle hava kirliliği sınır değerlerinin aşılarak yoğun hava kirliliğinin yaşandığı İnegöl'de hava kirliliği sorununun oluşumda önemli role sahip mobilya atıklarının yakılması konusunda iş yerleri düzenli olarak kontrol edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından evlerde ısı yalıtımı ve ısının korunması konusunda halkı bilgilendirme çalışmaları yapılacak, katı yakıt kullanılan siteler ve binalarda kazan çıkışlarına filtre takılıp takılmadığı kontrol edilecek.

Nilüfer, Yıldırım, Osmangazi, Gürsu, Kestel ve İnegöl İlçe merkezlerinde katı yakıt kullanılan konut ve iş yerlerinde hava kalitesi indeksinin kötü olduğu günlerde kalorifer ve sobaların sabah 06.00-10.00 ve akşam 17.00-21.00 saatleri arasında olmak üzere 4'er saat yakılmasına izin verilecek.

Kaynak: AA