Tunus Kalkınma Bakanı İbrahim Açıklaması

"Bu yıl Tunus için zordu, büyüme oranı yüzde 0.5'in altında kaldı"

Tunus Kalkınma, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Yasin İbrahim, 2015'in ülkesi için zor bir yıl olduğunu ve büyüme oranının yüzde 0.5'in altında kaldığını belirtti.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyüme oranı son tahminlerinin yüzde 0.5 olduğunu ancak 2015'i bunun altında bir rakamla tamamlayacaklarının göründüğünü belirterek, "Bu yıl Tunus için zordu, büyüme oranı yüzde 0.5'in altında kaldı" dedi.

Terör saldırılarının başta turizm sektörü olmak üzere ülkeyi büyük ölçüde etkilediğini kaydeden İbrahim, "Yabancı yatırımların yeniden iyi seviyelere dönmesi, tarım sektörünün canlandırılması ve  projelerin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesiyle gelecek yıl büyüme oranının yüzde 2 ile 2.5 arasında olmasını umuyoruz" diye konuştu.

Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'nde 18 Mart'ta düzenlenen saldırıda 23 kişi yaşamını yitirmişti. 26 Haziran'da DAEŞ'e üye bir saldırganın Susa kentinde bir otelin kumsalında güneşlenen turistlere ateş açması sonucu da 38 kişi ölmüştü. Saldırıların ardından, binlerce turist, tatillerini yarıda keserek ülkeden ayrılmış, rezervasyonlar iptal edilmişti. Saldırılar, gelirinin yüzde 20'sini turizm sektöründen elde eden Tunus'un ekonomisine darbe vurmuştu.
Kaynak: AA