Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kara Açıklaması

Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, şahıs ve kurumlardan aldığı bağış ve desteklerle hastanedeki sağlık birimlerinin yeni teçhizatlarla güçlendiğini bildirdi.

Mudanya Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen 2015 Faaliyet Raporu bilgilendirme toplantısında sunum yapan Kara, bağışlarla son bir yılda 8 ağız ve diş sağlığı ünitesi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından 80 araçlık otopark yapıldığını belirtti.

Kara, son bir yılda 6 yataklı erişkin gözlem yatağının 10'a çıkarıldığını, bunun yanı sıra acil serviste 3 yataklı çocuk gözlem odası, servis çalışanlarına dinlenme odası, lokal ünitesi, doğum salonu müdahale odası, yoğun bakım ünitesine hasta yakını bilgilendirme odası, ultrason odası, panoramik röntgen birimi, elektro kardiyografi ve solunum fonksiyon testi birimi, odyoloji birimi, anestezi polikliniğinin yapıldığını ve 30 olan doktor sayısının da 40'a çıkarıldığını kaydetti.

Yeni alımların birçoğunun bağışlarla gerçekleştirildiğini ifade eden Kara, 2015 yatırımın toplamının ise 1 milyon 698 bin lira olduğunu belirtti. Kara, şunları kaydetti:

"2014 yılında acil servise aylık 5 bin 512 hasta başvururken 2015'de bu sayı ortalama aylık 7 bin 707'ye çıktı. Acil serviste hasta sayısında yüzde 40 artış oldu. Poliklinik başvurularında ise 2014'te aylık 20 bin 593 olan hasta sayısı, 2015'te aylık 26 bin 972'ye çıktı ve polikliniklerde ise yüzde 30'luk bir artış oldu. Yatan hasta sayısı 2014'te aylık ortalama 573 iken 2015'te yüzde 21 artışla aylık ortalama 691 oldu."

Bilgilendirme toplantısına katılan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise hem vatandaşlara hem de kendi çalışanlarına özen gösteren, kişilikleriyle, uyumluluklarıyla ve kaliteleriyle Mudanya Devlet Hastanesinin model olduğunu belirterek, doktorlarıyla, idari ve sağlık personeliyle tüm çalışanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: AA