KKTC Milli Eğitim Bakanı Mersin Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, İçel Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Mersin Üniversitesi'ni Ziyaret Etti
Bölgedeki temasları kapsamında beraberinde KKTC İçel Konsolosu Ayşen İnanıroğlu ve Eğitim ve Kültür Ataşesi Ahmet Simitçioğlu ile birlikte MEÜ’yü ziyaret eden Bakan Kemal Dürüst, eğitim alanında üniversite ile iletişimi güçlendirmek istediklerini belirterek, bu konuda işbirliğine açık oldukları söyledi.

İçel ile ilişkilerin iyi bir noktada olduğunu ifade eden Bakan Dürüst, "İçel ile geçmişten beri süren özel bir bağımız var. Bu bağı daha da sıklaştırmak istiyoruz" dedi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise KKTC ile her türlü diyalog ve iş birliğine açık olduklarını belirtti.

Önümüzdeki yıl, üniversitedeki yabancı öğrencilerle ilgili bazı düzenlemeler yapmayı planladıklarını kaydeden Çamsarı, "Kıbrıslı öğrenciler için özel bir kontenjanımız zaten mevcut. Önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da artırmayı planlıyoruz. Sadece lisans düzeyinde değil, lisans üstü programların açılması ya da öğrenci değişimi konusunda da girişimlerde bulunabiliriz. 2016 bu konuda hareketli bir yıl olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA