Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Kuvveti üstün tutan batıl sistemlerin insanlığa kan ve gözyaşından başka birşey getirmeyeceği ortadadır"

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, "Kuvveti üstün tutan batıl sistemlerin insanlığa kan ve gözyaşından başka birşey getirmeyeceği ortadadır" dedi.

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile mutabakatın asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

"Mavi Marmara'da şehit edilen insanların kanı üzerine yapılacak her türlü pazarlık, her türlü mutabakat gaflet ve delalettir" ifadesini kullanan Kamalak, "Hükümetin en yetkili isimlerinden biri, mutabakatı savunacağım derken, milletin gözünün içine baka baka  'İsrail devleti şüphesiz bizim dostumuzdur' diyebiliyor. İsrail dostunuzsa, Filistin halkı sizin neyiniz oluyor?" diye konuştu.

Kamalak, kuvveti üstün tutan batıl sistemlerin insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğini, güçlünün değil hakkın hakim olduğu bir dünya düzenine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Hükümet yetkililerinin Washington ve Brüksel'e defalarca gittiğini aktaran Kamalak, "Ama gideceğiz dedikleri halde Gazze'ye bir türlü gidemediler. İktidar 'İsrail'in akıttığı kanların hesabı mutlaka sorulacak' diyerek yıllardır oyaladığı milletimize özür borçludur" değerlendirmesini yaptı.

Son günlerde artan terör olaylarına ilişkin de Kamalak, yıllar önce iktidarı uyardıklarını belirterek, "Çocuklar silah sesleriyle değil, sevgiyle büyümeli. Ama tam tersi oluyor. Maalesef olan masumlara, çocuklara ve analara oluyor" dedi.
Kaynak: AA