Altınova'da Berberlerden Hafta Sonu Tatili Uzlaşması
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallesi Altınova’da, 500 üyesi bulunan Esnaf Odası bundan sonra hafta sonlarında mahalle genelindeki tüm berberlerin tatil yapması yönünde uzlaştı.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Altınova Esnaf Odası Başkanı Süleyman Bağkazan, “Bundan böyle esnaf arkadaşlarımızın isteği üzerine Pazar günleri berber dükkanları açılmayacak. Buna berber ve kuaför üyelerimiz uymak zorundadır” dedi.
Öte yandan berber tıraş tarifelerine de harfiyen uyulması isteyen Başkan Bağkazan, “Mahallemizdeki berber ve kuaförler bundan sonra belirlenen tıraş bedeli 5 lira olarak belirlenmişse, diğeri 4 lira almayacak. Bunu bizde oda yönetimi olarak takip edeceğiz ve aksine davranan arkadaşlar hakkında yasal işlem yapacağız” ifadelerini kullandı.
Bağkazan, oda bünyesindeki berber ve kuaförlerin Pazar tatilinden oldukça memnun kaldıklarını ve en azından haftanın bir gününü aileleriyle geçirmenin tadına varacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.
