Pancar Kooperatifi Sorgun'da Akaryakıt İstasyonu Kuruyor

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Kürşat Arslan, çiftçilerin motorin ihtiyacını karşılamak üzere akaryakıt istasyonu kurma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir hizmete daha imza atmak için çalışmalara başladıkları söyledi.

Kurulacak olan akaryakıt istasyonundan kooperatifin 44 bin üyesinin yararlanacağını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

''Göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli çiftçilerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Birçok yeniliği çiftçilerimizle buluşturduğumuza inanıyorum. Kooperatif olarak buğday eleme tesisi kurduk. Ardından güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğimizi ürettik. Yine geçtiğimiz yıl toprak tahlil laboratuvarını faaliyete geçirerek toprak analizi yapmaya başladık. Son olarak çiftçilerimizin motorin ihtiyacını karşılamak üzere kooperatif binamızın bulunduğu alan içerisine akaryakıt istasyonu kurma çalışmalarını başlattık” dedi.

Kısa sürede inşaat işlemlerini bitirdiklerini, ancak hizmete açılması için gerekli denetimlerin ve bürokratik işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini anlatan Arslan, böylelikle kooperatif üyelerinin daha kolay ve daha uygun fiyatla akaryakıt alma olanağına sahip olacaklarını dile getirdi.

Önümüzdeki yıl içerisinde bir de süt üretim tesisi kurmayı planladıklarına dikkati çeken Arslan, ''Yapacağımız bu tesisi devlet destekli yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili 16 bin 500 metrekare yerimizi almış bulunuyoruz. Bu tesisi de kurduktan sonra yine çiftçimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Kaynak: AA