Karacabey Belediye Başkanı Özkan Açıklaması

"2016, Karacabey için hamle yılı olacak"

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 2016 yılında start alacak büyük projeler hazırladıklarını belirterek, "2016 Karacabey için hamle yılı olacak" dedi.

Özkan, belediye binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek görevde olduğu süreyi değerlendirdi.

Görevi devraldıklarında belediyenin yaklaşık 9 milyon lira borcunun olduğunu ifade eden Özkan, kasada ise yaklaşık 620 bin liranın bulunduğunu söyledi.

Özkan, göreve geldiğinden bu yana hizmetleri aksatmadan yeni gelir kapıları açarak borcu sıfırladıklarını belirtti.

Şu anda belediyenin kasasında yaklaşık 5 milyon liranın bulunduğunu aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Görevde bulunduğumuz 20 ayda belediyemizin borçlarını sıfırlayarak artıya geçirdik. Yeni yapılan hastanenin karşısına 5 tane eczane inşa ederek aylık 72 bin lira gelir elde ediyoruz. Araç filosunu ilave 20 araçla güçlendirdik. Büyükşehir Kanunu ile borçları devir alınan kırsal mahallelerin tüm borçlarını ödedik. DSİ arazilerini kiralayarak 1 milyon lira gelir elde ettik. Online belediyecilik sistemini hayata geçirdik. Karacabey Tarım Fuarını kendimiz düzenledik ve 70 bin lira gelir elde ettik. Gelirleri arttırıcı projeler yaparak üç ihalede 6 milyon lira kar elde ettik. 2016 yılında start alacak büyük projeler hazırladık. 2016 Karacabey için hamle yılı olacak."

Özkan, "Mobil Başkan" sloganıyla çıktığı yolda, "3T: Tarım, Teknoloji, Turizm" ve "3D: Doğum, Defin, Düğün" vizyonuyla her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve  olmaya da devam edeceklerini ve bu çerçevede sosyal belediyeciliği sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA