İBB Zabıta Daire Başkanlığı, Görev Şehidini Unutmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İBB Zabıta Daire Başkanlığı, Kartal Zabıta Kompleksi içindeki Zabıta Eğitim ve Gelişim Merkezi’ne görev şehidi Bahadır Yılmaz’ın adını verirken, Yılmaz için mevlit programı düzenledi.

Yenikapı’da 20 Eylül 2015 tarihinde ’Milyonlar Tek Nefes, Teröre Karşı Tek Ses’ sloganıyla yapılan mitingde, bir otobüsün üst geçide çarpması sonucu yaralanan ve hastanede 45 günlük yoğun bakım tedavisi sonunda yaşama veda eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta personeli Bahadır Yılmaz (30) için mevlit programı düzenlendi.

İBB Kartal Ek Hizmet Birimleri Zabıta Kompleksi içindeki Şehit Zabıta Bahadır Yılmaz Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Yılmaz’ın ailesinin yanı sıra İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Zabıta Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Komiserleri, Amirleri ve çok sayıda zabıta personeli katıldı.

İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İBB Zabıta Daire Başkanlığı olarak Şehit Zabıta Yılmaz’ın ailesine baş sağlığı dileyerek, her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

BAHADIR YILMAZ’IN ADI YAŞATILACAK

Göreve geldiği 16 aydan bu yana zabıta personellerinin çalışma mekanlarıyla ilgili yapılan fiziksel altyapı çalışmalarını anlatan Karali, bu anlamda zabıtaya Avrupa ve Anadolu Yakası’nda olmak üzere Zabıta Eğitim ve Gelişim Merkezlerini kazandırdıklarını söyledi.

Anadolu Yakası’ndaki Zabıta Eğitim ve Gelişim Merkezi’ne de Şehit Zabıta Bahadır Yılmaz’ın adını verdiklerini vurgulayan Karali, "Onun ismini yaşatmak noktasında bir çaba içinde olduk ve Bahadır’ın ismini bu merkeze verdik" dedi.

Karali’nin konuşmasının ardından konuşan Şehit Zabıta Yılmaz’ın babası Nihat Yılmaz da, "İnşallah bu tür kazalar, olaylar tekrar yaşanmaz. İnşallah Mevlam, bizlere sabır verir. Aile olarak bugün burada bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu tesislerin de inşallah amacına uygun olarak bu teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam eden program, Şehit Zabıta Bahadır Yılmaz Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin açılış kurdelesinin kesilmesi ve programa katılan herkese mevlit yemeği ikramının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA