Araklı'da Bayırbucak Türkmenleri Yararına Kermes

Araklı ilçesinde, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan himayesinde Araklı Kaymakamlığı, Araklı Belediyesi ile tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle Bayırbucak Türkmenleri yararına kermes düzenlendi.

Kermesin açılışına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamlığının büyük sosyal sorumluluk göstererek Bayırbucek Türkmenleri'nin yanında olduğunu belirterek, "Bu kermesi düzenleyenlere ve Araklı halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Tezcan ise Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerinin yanında olduklarını hissettirmek için başta Araklı halkı ve yardımsever tüm vatandaşların kermese destek olmasını beklediklerini söyledi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de Bayırbucak Türkmenleri'ne katkı sağlamak ve onların yanında olduklarını göstermek için kermes düzenlediklerini kaydederek, "Katılan herkesten Allah razı olsun. Müslümanlar üzerinde oynanan bu oyunların bir an önce bitmesini Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Araklı Halk Eğitim Merkezi yanındaki Çarşı Mağazası'nda çeşitli yiyecek ve giyim eşyalarının satışa sunulduğu kermes 19 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Öte yandan, kermesin açılışına katılan Zeynep Soydeğer adlı çocuğun kumbarasındaki parayı bağışlaması kermese gelenleri duygulandırdı.

Kaynak: AA