Tek amaçları, dağda yediği darbeyi telafi etmek
Terör örgütü dağdaki kayıplarını gizlemek için şehirlere indi. Suriye'de DAEŞ'e karşı sempati kazanan YPG üzerinden de kendisini dış güçlere ispat etmeyi amaçlıyor

'BAŞARISIZ OLDU'
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu:
40 yıllık kırsaldan kente doğru savaş stratejisini kaybetti. Örgütte kopuşlar yaşandı ve kırsalda eylem yapamaz hale geldi. Örgütün savaş stratejisi bölgede başarısız oldu. Telafi için hendekler kazarak şehir savaşına yöneldi.
KÜRTLER, PKK'NIN UMURUNDA DEĞİL
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu:
PKK, vatandaşın geleceğini düşünmüyor. Hendeklerin bölgedeki Kürt halkını nasıl etkilediği örgütü ilgilendirmiyor. Dağda yürüttüğü mücadelesinin de kendisini ayakta tutamayacağını biliyor. Bu yüzden sadece Türkiye'yi rahatsız etmek istiyor. Hendek siyaseti de bölgede halktan destek görmüyor. Bundan 5 gün önce PKK Mardin Kızıltepe bölgesinde halkı sokağa dökmek istedi. Hendek kazma faaliyeti düzenledi. Ama halk 'hayır' dedi. PKK çatışmayla dış güçlere varlığını ispatlamak istiyor. Küresel güçlerin bir vesayet savaşıdır.
'HALKTA KARŞILIĞI YOK'
Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin:
Bölge halkında karşılığı olmamasına rağmen birilerinin adeta dayatmayla uyguladığı 'demokratik özerklik, hendek siyaseti' günlük hayatı çekilmez hale getirdi. Sivil can kayıplarının yaşanacağının öngörülmesine rağmen bile bile silahlı çatışmanın sivil alanlara kaydırılması asla kabul edilecek bir durum değildir.
