Gaziantep Sanayi Odası Meclis Toplantısı

Oda Başkanı Konukoğlu: "172 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhraç merkezlerine baktığımızda Ortadoğu ve AB ülkeleri başta geliyor. Daha sonra, Afrika ve Amerika geliyor"

GAZİANTEP - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi toplandı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Meclisi, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında toplandı.

GSO Başkanı Adil Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen ay ihracatta yüzde 2,8, yılın 11 aylık dönemindeyse yüzde 4,2 oranında düşüş olduğunu ancak aylık bazda en fazla ihracat yapan beşinci şehir olduklarını belirtti.

Sanayi ürünlerinin ihracatta yüzde 95 payı bulunduğuna dikkat çeken Konukoğlu, "Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. 172 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhraç merkezlerine baktığımızda Ortadoğu ve AB ülkeleri başta geliyor. Daha sonra, Afrika ve Amerika geliyor" ifadelerini kullandı.

Oda olarak 26 Aralık Cumartesi günü "2015 Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"ni düzenleyeceklerini belirten Konukoğlu, törenin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Herkesin yeni yılını kutlayan Meclis Başkanı Topçuoğlu da UNESCO tarafından Gaziantep'in gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na alındığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve emeği geçenleri tebrik etti.
Kaynak: AA