Vali Çınar'dan 'Sanatçı' Açıklaması
BİTLİS – Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Bizim ‘sanatçı’ dediğimiz kişiler, maalesef hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar. Bu toplumun değerlerini küçümsemişlerdir” dedi.

Burada konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, şöyle konuştu: “Sanat, bizim toplumsal hayatımızda ihtiyaç gibi kullanmaktan çıkardığımız ve bunun da çok zararını gördüğümüz bir konudur. Bizim ‘sanatçı’ dediğimiz kişiler, maalesef hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar. Bu toplumun değerlerini küçümsemişlerdir. Bir kısmı aşağılamış. Bu toplumun değerlerine ters şeyler yapılmış. Dolayısıyla bunların hepsini toparladığımız zaman toplum sanat alanından kendini biraz çekmiştir. Sanki bir günah alanı gibi, günahkârların yapmış olduğu bir iş gibi, kendini çekmiş ve hakikaten yazık olmuştur."
Allah’ın yarattığı her şeye bakınca, doğanın müthiş bir tasarım olduğunu anlatan Çınar, şunları söyledi: "O ilmi ve mucizevi taraflarını geçiyorum. Kuşlara, hayvanlara, denizlere, dağlara, ağaçlara, yapraklara, renklere bakın, kışa bakın, yaza bakın, bahara bakın müthiş bir tasarım. Her şey tasarım her şey sanat. Sanatsız hiçbir toplum huzur bulamaz, büyüyemez, gelişemez. Bunu bize Cenab-ı Allah yarattığı her bir zerrede mesaj olarak vermiştir. Dolayısıyla gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Bu geleceği de Allah’ın verdiği yetenekleri ön plana çıkararak, geliştirerek bu topluma güzel işler, güzel mesajlar verecek şekilde yetiştirmektir. Bu projede emeği geçenleri kutluyorum.”
Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya ise, bu tür projelerin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuğunu belirterek şunları söyledi:
“Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile köyden kente göçün bir sonucu olarak suçların sayıları arttı. Buna paralel olarak çocuklara karşı suçlarda artış yaşandı. Polis olarak biz çocuklarımızın gerek suçların şüphelisi ve gerekse mağduru olarak birçok olaya şahitlik etmekteyiz. Bu durum bize gençlerimizin gelecekleri ile ilgili sorumluluk yüklemektedir. Bu durumda gençlere meslek edindirme, spor ve sanata yönlendirme çabalarımız devam etmektedir. Bugünkü etkinliğimizin amacı, çocuklarımızı polisle kaynaştırıp halk ilişkilerini geliştirmek, güvenlik konusunda farkındalık oluşturmaktır. Çocuklarımızı suça konu olmaktan uzak tutmak için toplumun tüm kesimlerine büyük görev düşmektedir. Güvenilir bir gelecek için güvenilir bir gençlik oluşturmalıyız. Çocuklarımızın yürekleri bereketli topraklar gibidir. Onlara ekeceğimiz sevgi tohumları yeşererek en güzel meyveleri verecektir.”
Yapılan konuşmanın ardından dereceye girenlere ödül verildi.
