Amasya Üniversitesi'nden Karekodlu Diploma

Amasya Üniversitesi mezunlarına karekodlu diploma vermeye başladı.

Amasya Üniversitesi'nden Karekodlu Diploma
Amasya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yazılımı üzerinden yapılabilecek sorgulamada, mezun öğrencimizin mezun olduğu yıl, mezun olduğu birim-program, diploma notu, gibi pek çok bilgi öğrenilebilecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra kamu-kurum kuruluşlarımızda ve özel sektörde iş hayatına başlıyorlar. Çoğu zaman işverenlerimiz istihdam ettikleri mezun öğrencilerimiz için kurumumuzdan diploma teyidi için uzun soluklu bir sorgulama yazışması yapıyorlar. Güvenlik ve tedbir amaçlı yapılan bu yazışmaları ortadan kaldırmak için, teknolojik gelişmeler ışığında, gerek işverenin gerekse mezun öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak için diplomalarda karekod uygulamasını başlattık" diye konuştu.

Orbay, “Ayrıca çoğu zaman lisansüstü eğitim, akademik pozisyonlara müracaatlarda genel değerlendirme aşamasında, formasyon eğitimi değerlendirmeleri başta olmak üzere pek çok alanda öğrencilerimizin diploma notları gerekli oluyor. Kısa bir zaman sonra öğrencilerimizin eğitim-öğretim süresince aldıkları derslere ait not dokümanlarını da (transkript) sisteme ekleyeceğiz. Karekod uygulaması yardımıyla doğrudan bu bilgilere resmi olarak veri tabanımız üzerinden öğrencilerimizin ve kurumların ulaşmaları mümkün olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA