Başkan Türel, Engelli Bireyler Ve Aileleriyle Yemekte Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, engellilerin gündelik yaşamdaki engellerinin kaldırılmasının önemli olduğunu belirterek, "Engelsiz Antalya projelerimizle engellilerin ve ailelerinin yüzlerini güldürmeyi başaracağız" dedi.



Başkan Türel, Cam Piramit'te düzenlenen yemekte engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Türel, belediye olarak engelli bireylere ve ailelerine hizmet etmeye önem verdiklerini söyledi.

Engelli hizmetlerinin bir gönül işi olduğunu belirten Türel, "Engellilere hizmet siyasi bir görev değil insani bir görevdir. Engelli kardeşlerimize sosyal yardımlar yapıyoruz. İmkanımız ölçüsünde onlara hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Türel, sistemlerinde kayıtlı bin 500 engelli bulunduğunu ve Yavuz Özcan Parkı'nda kurdukları merkezde engellilere danışmanlık hizmetleri verdiklerini anlattı. Görme engellilere sesli kütüphane hizmeti de verdiklerini de dile getiren Türel, şunları kaydetti:

"Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezimizi gurur duyulacak bir eser haline getirdik. G20 Zirvesi için dünyanın dört bir yanından gelen liderlerin eşleri merkezimizi ziyaret etti. Böylesine güzel bir esere sahip olmadan dolayı bizi takdir ettiler. Merkezimiz 48 derslik, toplantı salonları, eğitim atölyeleri, yarı olimpik yüzme havuzu, serası ve yaşam köyüyle örnek bir hizmeti ortaya koyuyor. Burada öğretmenlerimiz ve uzmanlarımız 571 engelliye çok kıymetli bir mesai veriyorlar."

- "Onları hep birlikte düşünmek zorundayız"

Türel, toplumda engelliler için farkındalık oluşmasının önemli bir konu olduğunu belirterek, "Onları hep birlikte düşünmek zorundayız. Görme engelli kardeşlerimizin geçişini engelleyecek bir takım davranışlar bizim tek başımıza yapacağımız çalışmalarda en büyük sıkıntı olarak ortaya çıkmaktadır" dedi.

Engellilerin yüzündeki bir tebessümün her şeyden kıymetli olduğunu vurgulayan Türel, engelsiz Antalya projeleriyle bütün engellilerin ve ailelerinin yüzlerini güldürmeyi başaracaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Menderes Türel eşi Ebru Türel ile birlikte merkez ilçelerde ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı "Hayalimdeki Engelsiz Antalya" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Programın sonunda Türel, Macaristan'da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olan milli sporcu Faruk Öztürk'e de çiçek takdim etti.

Kaynak: AA