Tepebaşı Belediyesi 'Altın Puan' Sertifikası Aldı

ESKİŞEHİR - Türkiye'nin ilk altın sertifika sahibi kamu binası Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nin oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merkezin çevre dostu ve enerji tasarrufu alanında yeşil bina uygulamalarını uluslararası alanda sertifikalandıran LEED Sertifikası Altın Puan kriterini alan Türkiye'nin ilk kamu binası olduğu bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi sertifika puanlama sistemi içerisinde Altın Puan alan ilk kamu binası olarak sürdürülebilir analizler, su kullanımında etkinlik, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar, iç hava kalitesi, inovasyon ve tasarım aşamaları ile 110 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutularak 64 puanla Altın Sertifika aldığı belirtildi.

Merkez, Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Bina Konseyi'ne başvurularak alınan sertifika ile Türkiye'de sertifikaya sahip 11 bina arasında altın sertifikaya sahibi ilk kamu binası olduğu ifade edildi.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi içerisinde 25 metre uzunluğunda altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 250 metre kare ve 25 metre kare rehabilite ve eğlence havuzunun yanı sıra 110 metre kare  açık havuz bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA