Menderes Türel, İçişleri Bakanlığı İnceleme Sonucunu Değerlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi aralık ayı ek meclis toplantısı Antalya Su ve Atık Su Genel Müdürlüğü (ASAT) toplantı salonunda yapıldı.

Menderes Türel, İçişleri Bakanlığı İnceleme Sonucunu Değerlendirdi
“İNCELEME TAMAMLANDI”

Toplantının açılışında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, yeni Büyükşehir Kanunu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren ilçelere yapılan personel görevlendirmeleri ile yapılan şikayetleri incelemesi ve verilen kararı değerlendiren Türel, daha önce bu konuda bir inceleme olduğunu hatırlattı. Menderes Türel " Bizim de itham altında kaldığımız personellerin görevlendirilmeleri hususunda bir inceleme vardı. İnceleme sonuçlandı. Büyükşehir bu noktada mahkeme kararlarına uyduğundan bahisle bir sendikaya ait değil bütün sendikaya ait personellere görevlendirdiği ifade edildi. Antalya Valiliğinin İnsan Hakları İhlallerinin ve Araştırma İnceleme Komisyonu’nun ve İnsan Hakları Kurulu’nun raporunda geçen hususların doğruluğunu ispatlayıcı herhangi bir ifade tutanak ve belge bulunmadığına dikkat çekilen incelemede, memurların mesai saatlerinde görev yerlerinde olmaya elverişli yerlerde ikametlerini gereklilik haline geldiğini belirtiler” dedi.

“İNSAN HAKLARININ İHLALİNE YÖNELİK BİR ŞEY OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Konunun ilgili birimler tarafından incelendiğini ifade eden Menderes Türel, “ Mahkemeler gerekli şeyleri yapıyor. İçişleri Bakanlığı’nın da raporunun gerçekleri teyit ettiğini görüyoruz. Biz de bunu yapıyoruz. Yapılan soruşturmalarda insan haklarının ihlaline yönelik bir şey olmadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

“MİLLETÇE GURUR YAŞADIK”

Konuşmasında Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancarı tebrik eden Menderes Türel“ Yakasında bulunan 3 rozet ile her şeyi özetledi. Keşke herkes bugün onu taşıyabilse” diye konuştu.

Mecliste söz alan CHP grup sözcüsü Ruhi Bektaş da Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ödül alması ile milletçe gurur yaşandığını söyledi.

Bektaş, “Mardin Sahur’da dünyaya gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel kimya ödülü İsveç Kralı’nın elinden alarak hepimizi gururlandırdı. Cumhuriyet imkanları ile okudu. Devletin kendisine sağladığı imkanları hep minnetle anmıştır. Aziz Sancar ülkesini hiç unutmayan ama bütün insanlık için çalışan bir bilim insanıdır” dedi.

39 maddenin görüşüldüğü meclis devam toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür Menderes Türel’e Şehir Tiyatrosunu ilgilendiren 17’inci maddenin geçirilmesinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA