Gezer Açıklaması 'Çalışanların Zam Beklentisi 2 Katın Üzerinde'

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, 2016 yılı maaş beklentileri anketi sonuçlarını açıkladı.

Gezer Açıklaması 'Çalışanların Zam Beklentisi 2 Katın Üzerinde'
isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, 200’ü işveren olmak üzere toplam 800 kişinin katıldığı ’2016 Maaş Beklentileri Anketi’ sonuçlarını açıkladı.

Buna göre; çalışanların zam beklentisi yüzde 25 iken işverenlerin ise yüzde 10 zam beklentisi var. İşçilerdeki beklentinin yüksek görünmesindeki sebep asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılacak olmasından kaynaklandığını belirten isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, “Seçimlerde asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkacağının belirtilmesi asgari ücret alanlarla birlikte diğer çalışanlarda daha yüksek bir beklenti doğurdu. İşverenler ise zam konusunda enflasyon rakamlarını dikkate alıyor. Bu sebeple çalışanlar ile işverenlerin beklentileri arasında böyle bir fark doğdu” dedi.

Gezer, Ocak ayında asgari ücretin bin 300 TL olması halinde asgari ücret alanların yüzde 30’luk bir almış olacaklarına da değinerek sözlerini şöyle tamamladı: “2015 yılı içinde asgari ücrete yüzde 6+yüzde 6 şeklinde toplamda yüzde 12,3 oranında yapıldı. Ocak ayında asgari ücret bin 300 TL olması halinde ise tek seferde yüzde 30’luk bir zam yapılmış olacak. Yıl sonunda hesaplanacak olan 2015 toplam enflasyon oranı ise 2014’ten çok farklı çıkmayacaktır. Bu sebeple zam oranındaki 2 katın üzerindeki bu artış asgari ücret alanlar için oldukça rahatlatıcı ve sevindirici olacağını söyleyebiliriz”.
Kaynak: İHA