Antalya Ulaşımında Bozuk Validatör Sıkıntısı

Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün toplu ulaşım araçlarına akıllı kartla binmeyi sağlayan validatörlerde, son günlerde meydana gelen arızalar ile ilgili A-Ket firmasını sorumlu tutarak, “A-Kent firması sorumluluk almaktan kaçıyor. Arızaları gidermiyor” dedi.

Antalya Ulaşımında Bozuk Validatör Sıkıntısı
Özel bir firmanın işlettiği akıllı kart sisteminin yılbaşından itibaren Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacağı Antalya’da, bu değişiklik öncesi validatörlerin arıza vermesi vatandaşı mağdur etti. Özellikle aktarma yapan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Validatör cihazlarında meydana gelen arızalar ile ilgili işletmesini elinde bulunduran A-Kent firmasını sorumlu tutan Antalya Minibüscüler Odası Başkanı Ali Tüzün,” Günlük ortalama 50-60 validatör cihazının bozulduğunu görüyoruz. Ama A-Kent firması cihazlarda meydana gelen arızaları gidermiyor” dedi.

“YENİ SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ”

A-Kent firması ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki çalışmaların devam ettiğini belirten Ali Tüzün, 45 gün sonra yaşanılan kaosun biteceğini söyleyerek,” Yeni kart sistemi 45 gün içerisinde Antalya Ulaşım A.Ş tarafından yapılacak. Siyasi amaç taşımamak için bu sistemin Ulaşım A.Ş tarafından yapılmasını destekliyoruz. Şu anda aktarma kalkmadı, uygulama A-Kent firmasında. Yaşanılan sıkıntılar A-Kent firmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Elektronik Ücret Toplama Sistemi uygulaması nedeniyle toplu taşımada yaşanan sıkıntının düzene sokulması amacıyla Büyükşehir Belediyesinin başlattığı çalışma da devam ediyor. Yeni sistemde daha öne kullanılan kartlar hiçbir ücret ödenmeden değiştirilecek. Eski kartların içinde bulunduğu paralarda yenilerine aynen aktarılacak.
Kaynak: İHA