Ankara Kalkınma Ajansı Dış Ticaret Seminerleri Yoğun İstek Üzerine Yeniden Başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı, ihracata açılmak, mevcut ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen Ankaralı firmalar için düzenledikleri Dış Ticaret Seminerlerinin yoğun istek üzerine ikincisi düzenleneceklerini açıkladı.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, başta yurtdışına açılmak ihracat yapmak isteyen firmaların tanıtım ve pazarlama sorumluları ile iş geliştirme departmanı uzmanları, firmaların dış ticaret yetkilileri ve sorumluları ile yeni mezunlar olmak üzere firma sahiplerinin, firma ortakları ve ihracat birim çalışanlarına yönelik hazırlanan seminerlerin Ankara’nın dış ticaret rakamlarına hareketlilik getirmesinin beklendiği vurgulandı.

Seminerler ile Ankara’da faaliyet gösteren işletmelerin küresel pazarda yer almalarını sağlamak ve farklılaşan ticaret ortamına uyum sağlamalarının desteklenmesinin amaçlandığı kaydedilerek Ankara’nın ticaret kapasitesinin dış ticaret yoluyla arttırılmasının diğer bir amaç olarak ön plana çıktığı ifade edildi.

Konusundauzman ve deneyimli eğitmenler tarafından gerçekleştirilen seminerlerin içeriğinin, bir dış ticaret firmasının (ihracat uzmanının) bilmesi gereken bilgi kategorilerinden ihracatı teşvik sistemi ve hibe şeklinde devlet yardımlarına uzanan geniş bir bilgi yelpazesini kapsadığına dikkat çekilerek tamamen ücretsiz olarak sunulan program sonrasında katılımcıların, sektörü ne olursa olsun dış ticarete ilişkin kapsamlı bilgiye sahip olma şansına kavuştuğu belirtildi.

Ankara Kalkınma Ajansınca düzenlenen seminerlerle ilgili görüşlerini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Küreselleşen dünyada dış ticaret hem ülkeler hem de üreticiler için büyük önem taşıyor. Mikro ölçekli girişimler ve çeşitlenen ticaret yöntemleri makro ölçekli çıktılar sağlayabiliyor. Firmalarımızın küresel ölçekte rekabet edebilmeleri için dış ticaret kavramını ve dış ticaretin usul ve yöntemini en iyi şekilde bilmeleri ve uygulamaları gerekmektedir" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA