Eğitim Bir Sen'den Gençlik Buluşması

Eğitim Bir Sen ‘Gençlik Buluşması’ kapsamında Karabük’te üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Eğitim Bir Sen'den Gençlik Buluşması
Eğitim Bir Sen'den Gençlik Buluşması
Eğitim Bir Sen’e bağlı Genç Memur Sen tarafından düzenlenen ‘Karabük Gençlik Buluşması’ Karabük Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur Sen Karabük İl Başkanı Zeki Öz, Genç Memur Sen Karabük Şube Başkanı Murat Koşar ile Karabük Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Programda konuşan ve öğrencilere öğütler veren Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Eğer biz ülkemizde barışın olmasını, dünyaya huzur gelmesini istiyorsak, dünyanın saadetini istiyorsak bizim sesimizi yükseltmemiz lazım. Biz varız dememiz lazım. Emperyalist güçlere karşı sesimizi daha da yükseltmemiz lazım. Yeni nesle ihtiyacımız var bu nesil de salondaki nesildir. Yaklaşık 100 yıldır bu ülkede biz zihinsel ve ruhsal işgale uğradık. Artık bu dalgayı birlikte kırmaya başladık. Bu dalgayı kırdıktan sonra birlikte yeni bir dalga kuracağız. Moğolların Anadolu’yu işgalinden sonra Osmanlı’nın şaha kaldırışı gibi. Her birimiz o yozlaşmanın önüne geçebilecek bilgili, birikimli ve ilim sahibi bir nesil olabilecek bir yola girmemiz gerekiyor. Bunun içinde bu yolda ben üç noktayı önemsiyorum. Bunların bir tanesi sürekli kitap okumak, iki ev sohbetleri, üç arkadaş grubu seçimi” dedi.

Türkiye’yi batı ülkelerinin rahat bırakmadığını da anlatan Çakırcı, “Bu ülkeyi batı bırakmıyor. Niye, burada sizler şaha kalkarsanız, tarihi durdurursunuz, batı tarihini ve emperyalist tarihini durdurursunuz. Yeni bir tarih yazarsınız ve öncüsü olursunuz. Onun için batı Türkiye’yi rahat bırakmıyor. 100 yıl önce tarih 1908 Sultan Abdülhamid Han 33 yıl boyunca bu Osmanlı’yı mükemmel bir şekilde yönetti. Ama maalesef içerideki hainler hiç boş durmadılar. 1908 yılında İngiliz büyükelçisi İstanbul’a geldiği zaman kıblesini şaşırmış bir genç grup tarafından karşılanıyor. Faytona binerek şehre doğru giderken İngiliz emperyalizmini öven sözler ve bağırtılar işitiliyor. Belli bir mesafe aldıktan sonra faytondaki atları söküp arabayı sırtlarına alıp İstanbul sokaklarını dolaşıyorlar. Sırtlarını aldıkları yük İngiliz büyükelçisi. Buradaki sebep Abdülhamid’e bir düşmanlıkları var ve bundan dolayı İngiliz sevdalılığı başlamış. Bugüne bakıldığından İstanbul’da Gezi eylemlerini başlatan gençlik ile 1908’de o İngiliz büyükelçisini karşılayan ve İstanbul sokaklarında nara atan gençlik arasında fark var mı? Kobani sokaklarını yakıp yıkan gençlik bu gençlik arasında bir fark var mı?” diye konuştu.

Öğrencilere ilim öğrenmeleri konusunda da öğütler veren Çakırcı, “Siz Kafkasların, Balkanların, Afrika’nın, Uzak Doğu’nun ve Orta Doğu’nun umudusunuz. Onun için bu umutları boşa çıkarma hakkınız yok. Hiçbirimizin bu umutları boşa çıkarma hakkı yok. Bu nedenle 4 yıl boyunca burada okuyacaksınız ve bu 4 yıl boyunca ilim öğrenin. Döndüğümüzde bilgi ve birikimle dönelim. Gittiğimiz yerde çevremizi etkileyecek bilgi ve birikime sahip olun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA