'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi' Düzenlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın işbirliğindeki eğitimler 25 ve 26 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığınca "Yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi" düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, eğitimlere katılmak isteyen vatandaşların 15 Kasım'a kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların dilekçenin yanı sıra hayvan koruma, dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda faydalı hizmetler yapmış olduğunu gösteren belge, öğrenim durumunu gösteren belge, sabıka kaydı, ikametgah belgesi, 2 vesikalık ve nüfus cüzdanı fotokopisini yanlarında bulundurması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, eğitimlerin 25 ve 26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yerel hayvan koruma görevlilerinin kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların mahallelerde yaşamalarına yönelik sorumluluğu üstlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yerel hayvan koruma görevlileri. bölgelerinde ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların bakım ve aşılarının yapılmasını, aşılı hayvanların işaretlenmesini ve kısırlaştırılması sağlamaktadır. Görevliler, hayvanların aşılandıktan sonra geri bırakılmasını ya da sahiplendirilmek üzere geçici bakımevlerine gönderilmesi kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm görevini de üstlenmektedir. Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşların besin maddelerini sahipsiz hayvanların faydalanmasını sağlamak amacıyla belediye ile işbirliği içinde çalışmalarını sağlayacak olan bu görevliler tespit ettikleri olumsuzlukları da yetkililere bildirmeleri gerekmektedir."
Kaynak: AA