AFAD-Sen Yeni Hükümetten Taleplerini Açıkladı

AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, “Tek başına iş başına çıkacak olan AK Parti hükümetinden, AFAD çalışanları için AFAD tazminatı ve fiili hizmet süresi zammı bekliyoruz” dedi.

AFAD-Sen Yeni Hükümetten Taleplerini Açıkladı
Hükümetten taleplerini açıklayan AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD çalışanlarının kısa bir süre içerisinde kurulacak olan AK Parti hükümetinden AFAD çalışanları adına da düzenleme yapmasını beklediklerini belirtti.

AFAD çalışanlarının birçok zorlukların üstesinden geldiğini dile getiren Ayhan Çelik; "AFAD çalışanları, görevlerinden gece gündüz demeden başarı ile çıktığını ve bu zorlu görevlere rağmen seçim meydanlarında Başbakanımız tarafından kamu çalışanları adına yapacaklarını sıraladıklarında ne yazık ki AFAD çalışanları unutulmuştur. AFAD çalışanlarının tümünü kapsayacak bir şekilde AFAD tazminatı ve fiili hizmet süresi zammının öncelikle verilmesi sağlanarak 27 Şubat 2015 tarihinde torba yasa değişikli ile yaşanmış olunan mağduriyetin de giderilmesi sağlanmış olunacak. AFAD çalışanları adına yapılacak bir düzenleme kesinlikle bütçeye yük getirmeyecektir" dedi.

AFAD çalışanlarının sayısının 5 bin dolayında olduğunu belirten Çelik, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 33. Maddesi’nde düzenleme yapılarak 24 saat esasına göre görev yapan sağlık çalışanlarına aylık olarak en fazla 130 saat olarak ödenmekte olan fazla çalışma karşılığı nöbet (Vardiya ve İcap Nöbeti) ücretinin AFAD çalışanlarına da ödenmesi sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki AFAD çalışanlarının toplamı 5 bin civarındadır. Birçok kamu çalışanları adına yapılan ekonomik düzenlemeler ile kıyaslandığında bütçeye getireceği yük ne kadar az olduğu karşılaştırılabilinecektir. 2009 yılında AFAD teşkilatının kurulmasıyla günümüze kadar AFAD Başkanlığı tarafından genel olarak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmayarak çok sayıda AFAD çalışanı mağdur edilmiştir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının geciktirilmeden açılması ve çalışanların unvanlarını kadro ve mezuniyet durumlarına göre geciktirilmeden sınava girmeleri sağlanmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA