Karşıyaka'da Kadınlara Sağlıklı Yaşam Eğitimi

Kadınlara yönelik hizmet ve etkinlikleriyle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için her ay mahalle merkezlerinde seminerler düzenliyor.

Karşıyaka'da Kadınlara Sağlıklı Yaşam Eğitimi
Mahalle merkezlerinde düzenlediği kurs ve söyleşi gibi etkinliklerle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, sağlık alanında da önemli bir eğitim hamlesi başlattı. Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından mahalle merkezlerinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen seminerlerle yüzlerce vatandaşa ulaşıldı. Büyük ilgi gören ücretsiz seminerlerin, 9 Aralık’ta “Aç Kalıp Kilo Almak Yerine, Yiyerek Kilo Verebilirsiniz” başlığı altındaki eğitimle devam edeceği öğrenildi. Beslenme ve diyet uzmanları, saat 11.00’de İnönü Mahalle Merkezi’ndeki seminerle, zayıflamak isteyen kadınlara önemli ipuçları vereceği belirtildi.

Uz. Dr. Neşe Korkmaz’ın verdiği “Meme Kanseri” semineri, 15 Aralık’ta Nergiz Mahalle Merkezi, 23 Aralık’ta da İnönü Mahalle Merkezi’nde gerçekleşecek. Osteoporoz semineri ise, 29 Aralık’ta Mustafa Kemal Mahalle Merkezi’nde yapılacak. Kadın Sağlığı Uzmanı ve Doğum Danışmanı Oya Coşkunol, “Doğum ve Ebeveynliğe Hazırlık” semineriyle de, 24 Aralık’ta Bostanlı Mahalle Merkezi’nde kadınlarla buluşacak. Öte yandan psikoloji, hukuk ve kişisel gelişim gibi farklı alanlarda da eğitimlerin gerçekleştiği mahalle merkezlerinde, önümüzdeki ay “Boşanma Sürecinde Kadın” seminerlerine imza atılacak. Avukat Özge Özşahin 24 Aralık’ta Yalı Mahalle Merkezi’nde, 25 Aralık’ta da Nergiz Mahalle Merkezi’nde, boşanma sürecindeki kadınlara yol gösterecek, haklarını anlatacak.
Kaynak: İHA