Kadınhanı Ve Altınekin'de 4 Mahalle Suya Kavuştu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su temin çalışmaları kapsamında Kadınhanı ve Altınekin ilçelerine bağlı mahallelerde sondaj kuyuları açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

İçme suyu yetersiz olan Kadınhanı ilçesi Tosunoğlu ve Kurthasanlı mahallelerinde yeterli ve sürekli içme suyu temini için mevcut sondaj kuyusunun yanına birer sondaj kuyusu daha açıldığını belirten Akyürek, Tosunoğlu Mahallesi’nde 208 metre sondajda 2 litre/saniye su temin edilirken, Kurthasanlı Mahallesi’nde 192 metre sondaj gerçekleştirdiğini vurguladı.

Altınekin ilçesindeki Hacınuman Mahallesi’nde yeterli su temini maksadıyla 164 metre derinliğinde 1 sondaj kuyusu açıldığını ifade eden Akyürek, "Temin edilen 25 litre/saniye debili su şebekeye aktarıldı. İçme suyu yetersiz olan Altınekin ilçesi Ayışığı Mahallesi’ne de yeterli ve sürekli içme suyu temini için mevcut sondaj kuyusunun yanına 1 sondaj kuyusu açıldı. Temin edilen 7 litre/saniye su mevcut gömme depoya terfi edilerek, depodan şebeke ile dağıtımı yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: AA