Arslanbey OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Arslanbey OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı
Müteşebbis Heyet Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uzuner’in Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na yapmış olduğu bilgi sunumunun ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısının ardından, Arslanbey Organize Sanayisi tarafından yaptırılan ve Özel Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Kocaeli Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, incelemede bulundu ve öğrencilerle sohbet ederek ve derslerinde başarılar diledi.

Vali Güzeloğlu incelemenin ardından yaptığı konuşmalarında, “Arslanbey Organize Sanayi Bölgemizde kurulan ve Türkiye’de mesleki teknik eleman yetiştirilmesinde hükümetimizin öncelikleri arasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi üretim süreci içerisinde hem eğitim veren, hem de uygulamayı yerinde gösteren çok güzel bir örnek okul projemiz. Arslanbey Kocaeli Ticaret Odası Mesleki Lisemizi bugün ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu projenin Türkiye’nin geleceğinde, özellikle genç kuşakların nitelikli yetiştirilmesinde ve sanayinin üretim segmentinde ihtiyaç duyduğu nitelikli ve donanımlı, genç işgücü yetiştirilmesinde çok önemli olduğunu bir kere daha vurguluyorum. Türkiye’nin gelişmesinde özel sektör temelli ve ihracat odaklı büyümesinde, nitelikli insan gücü ve işgücüyle sürecin gerçekleştirilmesinde bu okulların çok büyük yeri var. Arslanbey Organize Sanayi Bölgemiz hem ilimiz, hemde ülkemiz için çok önemli bir üretim bölgesidir. Bu noktada ortaya konulan ve gerçekten başarılı olunan bu modelde emeği ve katkısı olan Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Yönetimimizi, müteşebbis heyetimizi, yine bu projenin gerçekleştirilmesinde okulun tamamen yönetim ve yürütülmesinde sorumluluk üstlenen Ticaret Odamızın değerli başkanı ve yönetim ile meclis üyelerine, destek olan ve katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Öğrenciler çok keyifli ve hepsi çok mutlu diyen Güzeloğlu, “Hepsi burada okumaktan dolayı çok heyecanlı. Bizlerde onların bu mutluğunu görmekten çok mutluyuz. İnşallah hem sayısal anlamda, hem de öğrencilerimize bağlı niteliksel olarak bu okullarımızın sayısını çoğaltacağız. Hedefimiz; gelişen ve kalkınan bir Türkiye’de nitelikli insan gücü temelinde bu okullarımızın sayısını çoğaltmaktır. Okul yönetimimize ve bütün katkı koyan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA