Yapı Kredi Binası Kadınlar İçin 'Turuncu' Olacak

İSTANBUL - Yapı Kredi Bankası, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla  genel müdürlük binasını turuncu renkle aydınlatıyor.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre banka, tüm dünyada 70'i aşkın ülkede kadına yönelik şiddette farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan "Dünyayı Turuncuya Boya" hareketine katıldı.

Bu kapsamda bankanın genel müdürlük binası, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) dünya çapında organize ettiği "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası" kapsamında 10 Aralık 2015'e kadar turuncu ışıkla aydınlatılacak.

Yapı Kredi ayrıca UN Women'in, erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmak için önderlik yapmaya çağıran dayanışma kampanyası "HeForShe"nin de katılımcıları arasında bulunuyor.

UN Women, bu kampanyası ile kadına karşı şiddete son vermeyi amaçlıyor. Resmi açılışı New York'ta yapılan kampanyaya destek veren ülkelerde film festivalleri, seminerler, konferanslar, okullarda ve mülteci kamplarında etkinlikler gibi aktiviteler düzenleniyor.

İstanbul'da da kamuoyunda farkındalığı artırmak amacıyla boğaz köprüleri, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Bozdoğan Kemeri, Hidiv Kasrı, Beyazıt Kulesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Binası gibi yapılarla çeşitli alışveriş merkezleri turuncu ışıkla aydınlatılıyor. İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi iller de kampanyaya destek veriyor.

Kaynak: AA