Mali katliamcıları IŞİD’i tövbe etmeye çağırdı

Mali katliamını yapan örgüt bildirisinde, El Kaide’ye bağlılığını yinelerken, terör örgütü IŞİD’e de “Müslümanlara verdiği zararlardan dolayı Allah’a tövbe etme” çağrısı yaptı.

Mali katliamcıları IŞİD’i tövbe etmeye çağırdı
Mali katliamcıları IŞİD’i tövbe etmeye çağırdı
Mali'de önceki gün en az 19 kişinin öldürüldüğü otel saldırısını üstlenen El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü, IŞİD'e tövbe çağrısında bulundu.

El Murabitun (Mağrib El-Kaidesi) örgütü, yayınladığı bildiride, bölgedeki bütün savaşçı grupları tek çatı altında toplamaya çağırdı.

Örgüt, bildirisinde El Kaide'ye bağlılığını yinelerken, terör örgütü IŞİD'e de “Müslümanlara verdiği zararlardan dolayı Allah'a tövbe etme” çağrısı yaptı.

El Murabitun örgütünün bildirisinde, “Masum kanın dökülmesi gibi Bağdadi cemaatinin (IŞİD'in) ve liderlerinin yaptıklarından Allah'a sığınırız. Bu kimseleri Allah'a dönmeye ve tövbe etmeye davet ediyoruz” ifadesine yer verildi.

YENİ LİDER ATANDI


Bildiride, daha önce örgüt adına konuşup hareketin IŞİD'e biat ettiğini ses kaydıyla ilan eden Ebul Velid es-Sahravi'nin açıklaması reddedildi.

Örgüt yönetimi, Sahravi'yi liderlikten azledip yerine Muhtar bi'l-Muhtar'ı yeni lider olarak atadı. Arap dünyasında “Mağrib” olarak adlandırılan Kuzeybatı Afrika'da Batı karşıtı Selefi çizgide bir devlet kurmayı hedefleyen Murabitun örgütü, 2013 yılında Kanla İmza Atanlar Tugayı ile Tevhid ve Cihad Hareketi (MUJAO) birleşmesiyle kurulmuş ve terör örgütü El Kaide'ye bağlılığını ilan etmişti.

Mali katliamcıları IŞİD’i tövbe etmeye çağırdı'Otelde rehine kalmadı'Mali katliamcıları IŞİD’i tövbe etmeye çağırdıRehin alınan THY personelleri Türkiye'deMali katliamcıları IŞİD’i tövbe etmeye çağırdıMali'de otele baskın: 170 kişi rehin alındı