Kayıp Alzaymır Hastası Kanyonda Aranıyor

Malatya'nın Darende ilçesinde kaybolan 86 yaşındaki alzaymır hastası için ekipler, Tohma Kanyonu'nda arama yapıyor

MALATYA - Malatya’nın Darende ilçesinde dün akşam namaza gitmek için evden çıkan, daha sonra haber alınamayan alzaymır hastası Hacıali Beyhan (86) için Tohma Kanyonu'nda arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Zaviye Mahallesi’nde eşiyle yaşayan alzaymır hastası Beyhan, dün akşam yatsı namazı için evden ayrıldı. Beyhan'ın eve dönmemesi üzerine yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Mahallede arama yapan ekipler, Beyhan’ı bulamayınca, Somuncu Baba Külliyesi’nin güvenlik kameraları incelendi.

Görüntülerde Beyhan'ın cami tarafına geldiği, daha sonra Tohma Çayı’nın kenarındaki ahşap yoldan mesire alanlarına doğru gittiği ve dönmediği tespit edildi.

Görüntülerde bir süre sonra çaydan bir insan siluetinin geçtiğinin belirlenmesi üzerine Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, sabah Tohma Kanyonu mevkisinde 2 kilometrelik güzergahda karadan tarama çalışması başlattı.

Aramalardan sonuç alamayan ekiplere Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekipleri ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arama kurtarma ekipleri de destek verdi.

Durumu haber alan Beyhan'ın oğulları da ilçeye gelerek babalarından gelecek iyi haberi bekledi.

Tohma Kanyonu’nda su içinde gün boyu yapılan aramada hiçbir sonuca ulaşamayan ekipler, çalışmalara yarın devam etmek üzere ara verdi.

Büyükşehir Su Altı Arama Kurtarma Amiri Bahattin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanyonda dalgıçların dalış yapabileceği uygun bir yer olmadığını belirterek, "Olayın olduğu yerden ıslah olan yere kadar görsel ve elle aramaya devam ediyoruz. Tek şüphelendiğimiz yer 'Güldurok' mevkisi. Burada da dalgıç ve dağcı marifeti ile yapacak hiçbir şey yok" dedi.
Kaynak: AA