'Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi'

6 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden (TASAM) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi'nin üçüncü aşaması olan Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu 2015 yılı çalışmaları kapsamında "Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi" İstanbul Dosso Dossi Hotel'de gerçekleşecek.

Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi; "Makro Temalar" ve "Stratejik Lokomotif Sektörler" sürecinin ardından "Değerler İnşası" kapsamında düzenlenecek olan kongrede, "Referans Değerler, Kurumlar ve Kişiler" konusu ele alınacak.

Akademisyen, STK temsilcileri ve gazetecilerin konuşmacı olarak yer alacağı "Referans Değerler", "Referans Kurumlar", "Referans Kişiler" ve "Tasavvuf Hayatının Kurumsal Yönetişimi; Meclis-i Meşayih Örneği" oturumlarının yapılacağı kongrede, 60'ı aşkın tebliğ sunulacak.

Kongrede, "Üretim Tüketim ve Sosyal Sorumluluk İş Modeli Proje Çalıştayı" da gerçekleştirilecek.

- TASAM Başkanı Şensoy

Açıklamada görüşlerine yer verilen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, yapılan çalışmalarla Türkiye ile dünyanın geleceğine dair yeni bir medeniyet perspektifine stratejik katkı sağlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Toplumun bütün kurumlarının, özellikle de düşünce kuruluşlarının mevcut zemin ile gelecek arasında bağlantı kurulması için vizyon geliştirmeleri gerektiğini aktaran Şensoy, üretim ve tüketim standartlarının değerlerle yeniden inşasının mümkün olduğunu vurguladı.

Şensoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin kültürel anlamda Doğu'nun kadim hikmeti ile Batı'nın rasyonel düşünce geleneğini, Kuzey'in ekonomik üretkenliği ile Güney'in küresel adalet arayışını birlikte içselleştirerek tarih sahnesine taşıma kabiliyetine sahip nadir ülkeler arasında özel bir yeri vardır. Bu konum, medeniyet bağlamında Türkiye'nin büyük bir açılımın öncüsü olmasını sağlayabilir. Bu dinamik dönüşüm sürecini doğru anlamak, yorumlamak ve yönlendirebilmek için farklı yöntemler ve stratejiler geliştirilmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA