'Demokratik Ve Uluslararası Normlara Uygun Bir Seçim'

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesinin (TÜRKPA) seçim gözlemcileri, seçimin, demokratik, tamamen ulusal yasalar ve seçimlerle ilgili uluslararası normlara uygun şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

TÜRKPA Seçim Gözlem Heyeti Başkanı, Azerbaycan Milletvekili Ayaz Orucov, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, heyetin seçimlere ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Seçimlerden önce YSK Başkanı Sadi Güven, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, AK Parti, CHP ve MHP'den milletvekilleriyle görüştüklerini anımsatan Orucov, TÜRKPA gözlemcilerinin, Türkiye'de seçimlerin özgür, adil ve demokratik ilkeler zemininde gerçekleştirildiğini belirttiğini söyledi.

Orucov, seçim takvimi, seçmenlerin kayıtları ve alt organların eğitim materyallerinin hazırlanması gibi teknik ve usul kurallarının verimli kullanıldığını ifade ederek, "TÜRKPA uluslararası gözlemciler misyonu, 1 Kasım'da gerçekleştirilen milletvekili seçiminin demokratik, tamamen ulusal yasalar ve seçimlerle ilgili uluslararası normlara uygun şekilde gerçekleştirildiği kanısındadır" dedi.

Kaynak: AA