2. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri

Sessiz sinemanın örneklerini geniş kitlelere tanıtan etkinlik, 3 Aralık'ta başlıyor

İSTANBUL - Sessiz sinemanın örneklerini geniş kitlelere tanıtan, 2. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri, 3-6 Aralık tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Modern Kadının Doğuşu" temasıyla yapılacak olan etkinlik, Kino İstanbul tarafından organize ediliyor.

İstanbul Modern, Pera Müzesi ve Fransız Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlik, sinemanın öncü örneklerini canlı müzik eşliğinde bir araya getirirken, yerli ve yabancı akademisyenler, araştırmacı ve küratörler tarafından her filme özel sunumlar yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkısıyla gerçekleşen festivalde, büyük kısmı ilk kez seyirci karşısına çıkacak Osmanlı dönemi görüntülerinden Diva filmlerine, Chaplin ve Keaton klasiklerinden Alman dışavurumculuğuna, kadın yönetmenlerin filmlerinden "renkli sessizler"e kadar birçok bölüm yer alıyor. Festival bu yıl ayrıca dünyanın ilk film şirketi Gaumont'un 120. yıldönümünü, Buster Keaton'ın da doğumunun 120. yılını özel gösterimlerle gündeme getiriyor.

Sinema Yazarları Derneği işbirliğiyle, 2 Aralık'ta Pera Palace Hotel Jumeirah'ta yerli-yabancı uzmanların katılacağı bir panel düzenlenecek. Panelde, modern kadının doğuşu teması hem sinemanın çizdiği çerçeve dahilinde hem de toplumsal olguların ışığında masaya yatırılacak.
Kaynak: AA