Kaş'ta Sit Alanına Kaçak Otel İnşa Edildiği İddiası

Antalya'nın Kaş İlçesi Belediye Başkanı Halil Kocaer, Çukurbağ Yarımadası'nda doğal sit alanına kaçak otel inşa edildiği yönündeki iddialara ilişkin, "Gerekli yasal işlemlerin yapılması için 10 Kasım 2015 tarih ve 3091 sayılı yazımız ile Kaş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bilgi verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Başkan Halil Kocaer, yaptığı yazılı açıklamada, Andifli Mahallesi Çukurbağ Yarımadası'nda bir otel inşaatına izinsiz başlandığının belediye görevlileri tarafından tespit edildiğini ve İmar Kanunu'nun 32. maddesine dayanılarak inşaatın mühürlenerek durdurulduğunu ifade etti.

Mevcut bir bodrum ve zemin üzerine iki katlı binada, ek olarak üçüncü katın da eklendiğinin tespit edildiğini belirten Kocaer, encümen kararıyla inşaat sahibine idari para cezası verildiğini, ayrıca yıkım kararı alındığını vurguladı.

Kocaer, inşaatta mühürleme tarihinden sonra da işlemlere devam edildiğinin tespit edildiğini, yıkım için açılan ihaleye katılım olmadığı için işlemin yapılamadığını belirterek, "Gerekli yasal işlemlerin yapılması için 10 Kasım 2015 tarih ve 3091 sayılı yazımız ile Kaş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bilgi verilmiştir. Belediye encümenimizin 485 sayılı kararı ile de idari para cezası verilmiştir. Yukarıdaki işlemler yapılmış olup, gereği ile ilgili yasal işlemler devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA