Sayım İçin Yoğun Güvenlik Tedbiri

Aydın’da polis seçim ve oy sayımı için yoğun güvenlik önlemi aldı. Aydın İl ve Efeler İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu Adliye Binası ve çevresi sabah saatlerinden itibaren güvenlik çemberine alındı. Araç ve yaya trafiğine kapalı tutulan bölgeye görevlilerden başka kimse alınmıyor.

Sayım İçin Yoğun Güvenlik Tedbiri
Aydın’da 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi kapsamında oy kullanma işlemi il genelinde kurulan 2 bin 459 sandıkta devam ediyor. 777 bin 68 seçmeni bulunan Aydın’da katılımın yoğun olduğu gözlemlenirken, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da saat 08:00’de başlayan oy kullanma işlemlerinde şu an itibariyle herhangi bir sorun yaşanmadı. 7 Haziran’da yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimine göre 4 bin 419 seçmenin arttığı Aydın’da oy verme işlemi saat 17:00’de tamamlanacak.

Sabah saatlerinden bu yana gerek sandık kurulan bölgelerde gerekse il genelinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ve jandarma halkın iradesinin sandığa sorunsuz olarak yansıması için yoğun mesai harcıyor.

“ADLİYE VE ÇEVRESİ GÜVENLİK ÇEMBERİNE ALINDI”

Sandık bölgelerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri oyların teslim edileceği Aydın Adliyesi ve çevresinde de yoğun güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinden itibaren Hükümet Bulvarı’nın üst kısmına araç parkı yasaklandı. Adliye kavşağından Valiliğe kadar olan bölüme de güvenlik bariyeri örüldü. Bölge mobese kameraları tarafından da gözetim altında tutuluyor.
Kaynak: İHA