CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de Açıklaması

"(Terör sorununa ilişkin) Ülkemizin birliği ve bütünlüğü içinde bu sorunu ancak ve ancak biz çözeriz. Çünkü bizim gizli hesaplarımız yok, bizim arka planlarımız yok"

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki terör sorununa ilişkin, "Ülkemizin birliği ve bütünlüğü içinde bu sorunu ancak ve ancak biz çözeriz. Çünkü bizim gizli hesaplarımız yok, bizim arka planlarımız yok" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in ilçelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Aliağa'da partisinin ilçe başkanlığı binasının balkonundan vatandaşlara hitap etti.

1 Kasım seçimlerinde herkesin sandığa gitmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan beraberinde sandığa gitmemiş ya da başka partiye oy vermiş bir yakınını da yanlarına almalarını istedi.

İki gün sonra yapılacak seçimin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor, bu seçimde bir anlamda Cumhuriyeti oylayacağız, diktatörlükten yana mıyız, halkın iradesinden yana mıyız yani Cumhuriyetten yana mıyız. Eğer Türkiye'yi yöneten bir kişi iradesini saray ipotek etmişse o kişi bu ülkeyi yönetemez, nitekim hükümette kuramadı. Normalde görevin bize verilmesi lazımdı ama olur ya Kılıçdaroğlu hükümet kurarsa diye görev verilmedi. Ama ben yetkiyi saraydan değil sizden istiyorum, sizin gücünüze inanıyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi verdikleri bütün sözlerin arkasında durduklarını belirterek, taşeron işçilik sistemini sonlandıracaklarını anlattı.

Türkiye'de bir terör belasının olduğunu ve 2012 yılında hükümete bir yol haritası götürdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 Haziran sonrası kan gövdeyi götürdü, o gencecik, fidan gibi çocuklarımız toprağa düştü, babalar evlatlarını toprağa vermek zorunda kaldılar. Bu tablonun da değişmesi lazım. Size şu sözü rahatlıkla veriyorum, Türkiye'de terörü önleyecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunun neden böyle olduğunu sorabilirler size, onlara şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz, bu ülkenin kuruluşunda, harcında CHP'nin imzası var. Ülkemizin birliği bütünlüğü içinde bu sorunu ancak ve ancak biz çözeriz. Çünkü bizim gizli hesaplarımız yok, bizim arka planlarımız yok, biz bu ülkede kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, 78 milyonun bir arada huzur içerisinde yaşayacağı bir Türkiye istiyoruz ve bunun mücadelesini yapıyoruz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da Türkiye'nin yeni yol haritasında en büyük yetkinin seçmenlerin elinde olduğuna işaret ederek, 1 oyun bile çok önemli olduğunu kaydetti.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dışarıdaki saygınlığının bu politika yüzünden kaybolduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında partisinin hazırladığı seçim beyannamesine de değinerek, okullarda tam gün eğitim olacağını ve öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz öğle yemeği verileceğini anımsattı.

- Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki patlamanın ardından, "Bakanların güvenlik zaafiyeti yoktur" şeklinde açıklama yaptığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Güvenlik zafiyeti yoksa kardeşim emniyet müdürünü niye görev aldınız. Güvenlik zafiyetinin olduğu, önlem almadığınız zaten belli. IŞİD'e sempati duydukları zaten belli, şimdi kalkmışlar terörü başka yerleri fatura etmeye çalışıyorlar" dedi.

Bülent Ecevit'in geleneğinden geldiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında "ne ezen, ne de ezilen, insanca hakça bir düzeni" vadetti.

Seçmenden 4 yıllığına yetki isteyen Kılıçdaroğlu, hükümetin adam gibi nasıl yönetileceğini göstermek istediğini vurguladı.

Konuşmasının son bölümünde televizyon kanallarının polislerle basılarak karartıldığını ve gazetecilerin tehdit ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Emin olun dünyaya rezil olduk, bakın Avrupa Birliği ilerleme raporunu açıklayamıyor, niye açıklayamıyor, bütün rezaletler orada var, araya girmişler bari seçimden sonra açıklayın diye böyle bir rezalet olabilir mi?"
Kaynak: AA