AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar Açıklaması

AK Parti İçel İl Başkanı İsmail Taşpınar, "(Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İçel milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın imzasıyla İçellilere gönderilen mektuplara ilişkin) Yapılan her iş ve işlemin kaynağı da belgesi de mevcuttur. Söz konusu mektupların gönderilmesine ilişkin bütün bilgi ve belgeler İçel AK Parti İl Başkanlığımızda bulunmaktadır. Tüm gönderilerin bedeli il başkanlığımız tarafından kuruşu kuruşuna, vergisiyle ödenmiştir" ifadelerini kullandı.

Taşpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İçel milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın imzasıyla İçellilere gönderilen mektuplarla ilgili MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek'in, yaptığı açıklamalara ilişkin, Şimşek'in hiçbir araştırma yapmadan ve hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadan, konuya ilişkin iftira ve karalama niteliğinde çok sayıda iddia ortaya attığını belirtti.

Şimşek'in dile getirdiği iddialardan hiçbirinin elle tutulur bir yanı olmadığını ifade eden Taşpınar, şunları kaydetti:

"Yapılan her iş ve işlemin kaynağı da belgesi de mevcuttur. Söz konusu mektupların gönderilmesine ilişkin bütün bilgi ve belgeler İçel AK Parti İl Başkanlığımızda bulunmaktadır. Tüm gönderilerin bedeli il başkanlığımız tarafından kuruşu kuruşuna, vergisiyle ödenmiştir. Söz konusu ödeme, mektupların baskı ve dağıtım bedelini içermektedir. Bu kapsamda PTT'ye vergiler dahil 304 bin 491 lira, 26 Ekim 2015 tarihinde ödeme yapılmıştır. Mektupların dağıtımına ilişkin sözleşme 19 Ekim 2015 tarihinde il başkanlığımız ve PTT arasında imzalanmıştır. Sözleşmede 'PTT iş paketinin postaya teslim edildiği tarihten itibaren birleşik posta sistemi hizmet bedelleri için fatura düzenleyerek, faks yoluyla ya da e-mail ile müşteriye iletecektir. Müşteri faturanın iletilmesinden sonra fatura bedelinin 7 gün içinde PTT'nin faks yolu ya da e mail ile ya da yazılı olarak bildireceği hesaba yatıracaktır' denilmektedir. Bu hükümlere göre hazırlanan fatura 26 Ekim 2015'de il başkanlığımız adına düzenlenmiştir. Aynı gün itibariyle fatura başkanlığımıza ulaşmış ve ödemesi yapılmıştır. Söz konusu hizmeti PTT Genel Müdürlüğü bütün siyasi partilere de sunmaktadır. Diğer illerde de gerek 7 Haziran seçimlerinde gerekse bu seçimde CHP ve özellikle MHP milletvekilleri bu yöntemi kullanmış, seçmenlere mektupla ulaşmışlardır."

Taşpınar, yapılan tüm işlemlerin hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Açıklamasında seçmen bilgilerine nasıl ulaşıldığı konusuna da değinen Taşpınar, "Adres bilgilerinin de yer aldığı seçmen listelerinin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından 14 Eylül 2015 tarihinde siyasi partilerin genel merkez yetkililerine elden teslim edileceği belirtilmiştir. Böylece YSK tarafından siyasi partilerin yurt dışı seçmen kütüğüyle sandık bölgesi askı listelerine, dolayısıyla bu listede yer alan seçmenlerin adreslerine erişmesi mümkün kılınmıştır. MHP milletvekilleri de bu yolla seçmene mektup göndermişlerdir" ifadelerini kullandı.

Her siyasetçinin yaptığı gibi Baki Şimşek'in de seçmene mektup göndermekte özgür olduğunu belirten Taşpınar, "Varsa anlatacak projeleri bize de mektup gönderirse biz de İçel'e ne gibi hizmetler vaat ettiklerini görürüz. Öyle ki bugüne kadar İçel için kendilerinden bir proje duyamadığımızı da özellikle vurgulamak isterim" diye konuştu.

Kaynak: AA