Muş'taki Okul Çevrelerinde Alınacak Tedbirler İçin Genelge Yayınladı

Muş Valisi Seddar Yavuz, merkez ve ilçelerde bulunan ilk, orta, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde alınacak olan tedbirlerle ilgili genelge yayınladı.

Muş'taki Okul Çevrelerinde Alınacak Tedbirler İçin Genelge Yayınladı
Muş Valisi Seddar Yavuz, okul bahçe ve çevreleri ile ilgili yayınladığı genelgede, okulla ilgili ilişiği olmayıp çevresinde toplanan şahısların uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Genelgede, “Muş il sınırları içinde kamu düzenin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, bu kararla özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcıların asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu karar Muş il sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul lise ve dengi düzeyindeki okulların bahçesini ve okul çevresini kapsar. Bu karar 5442 sayala İl İdaresi Kanunun 11/C ve 66. Maddesi, 5326 sayalı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi, Çocuk Koruma Kanunun 26/09/2007Tarih ve ‘Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanması’ konunun Bakanlık No:88 sayılı genelgesi ile 22/01/2013 tarih ve ‘Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi’ konulu bakanlık No:4 sayılı genelgesi uyarınca hazırlanmıştır. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi bulunmayan şahıslar, okul çevresinde bulundurulmayacaktır. Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen, neşrilyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekan tutmaları önlenecektir. Ayrıca ilkokul, ortaokul lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olup (sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde olan öğrenciler hariç) mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına izin verilmeyecektir. Alınan kararlara uymayanlar hakkında 5442 sayıla İl İdaresi Kanunun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır. Bu karar eğitim ve öğretim dönemlerini kapsar” denildi.
Kaynak: İHA