'Bit Yeniği' Oyunu Gala Töreni

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu 2015-2016 yılı tiyatro sezonunda “Dans Eden Eşek” isimli çocuk oyununun ardından “Bit Yeniği” isimli yetişkin oyununu da sahneye koydu.

'Bit Yeniği' Oyunu Gala Töreni
Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Bit Yeniği” oyununa Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Yazar George Feydeau’nun yazdığı, Hakkı Kuş’un yönetmenliğini üstlendiği güzel ve hareketli komedi oyununu izlemeye gelen seyirciler kahkaha dolu dakikalar geçirdi. Kocasının kendisini aldattığından şüphe eden bir kadının, onu takip etmeye karar vermesiyle başlayan, olaylara aile çevresinin de dâhil olduğu ve bir otelde gelişen curcuna gibi olayları konu olan “Bit Yeniği” seyirciden tam not alarak ayakta alkışlandı.

İNADINA SANAT

Başkan Kurt, oyunun ardından sahneye çıkarak tiyatro oyuncularını tebrik etti. Başkan Kurt sahnede yaptığı konuşmasında, “Odunpazarı Belediye Tiyatro Topluluğu ciddi işler yapmaya devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi olarak tiyatro topluluğumuzu gösterdikleri çabadan dolayı destekleyeceğiz. Her şeye rağmen Türkiye’deki demokrasiyi ve insan haklarını geliştirmek için sanat, inadına sanat diyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZEL KONUKLAR

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Bit Yeniği” oyununun özel konukları da vardı. “Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde” kısa adıyla “SOBE” projesi kapsamında hizmet alan 65 yaş üstü vatandaşlar “Bit Yeniği” oyununu izlemeye geldi. Evde bakım hizmetleri dışında sosyal alanda da hizmet veren “SOBE” sayesinde yaşlılar tiyatro izlemenin mutluluğu ile evlerine döndü. Yaşlılar tiyatronun ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA