Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali

Manavgat'ta bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Oryantiring Festivali başladı

Manavgat ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Sorgun Ormanı'nda gerçekleştirilen yarışlara, İsveç, İsviçre, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Sırbistan, Bulgaristan, Avusturya ve Rusya'dan olmak üzere 110'u yabancı 250 sporcu katıldı.

Etkinlik, yarın Seleukeia Antik Kenti, 28 ve 29 Ekim’de Titreyengöl ve 30 Ekim’de Selge Antik Kent ve Side Antik Kent etaplarında yapılacak yarışlarla sona erecek.

Gazetecilere açıklama yapan festivalin yarış direktörü Veysel Güler, ilk kez düzenlenen yarışların ilgi gördüğünü söyledi.

Bu yıl festivale 110’u yabancı olmak üzere 250 sporcunun katıldığını dile getiren Güler, gelecek yıl bu sayının aratacağını ifade etti.

Yarışların 5 etapta düzenleneceğini ve 30 Ekim’de sona ereceğini vurgulayan Güler şöyle konuştu:

"Festivaldeki amacımız Manavgat'ın doğal güzelliğini ve tarihi ile kültürel zenginliklerini tanıtmak. Festivalle 'ölü sezon' diye tabir edilen dönemde Manavgat'ta turizmi canlı tutmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle Manavgat'ı doğa sporları turizminde cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu yüzden yarışlarımızı Manavgat’ın doğal güzellikleri olan Side Antik Kent, Seleukeia Antik Kent, Selge Antik Kent, Sorgun Ormanı ve Titreyengöl'de yapıyoruz."
Kaynak: AA